Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Συναισθηματικός δεσμός και σεξ


Δέσιμο μέσα από το σεξ και το άγγιγμα


«Χάνουμε τον καιρό μας ψάχνοντας για τον τέλειο εραστή, αντί να προσπαθούμε να δημιουργήσουμε την τέλεια αγάπη» Tom Robbins

«Πόσο σημαντικό είναι το ικανοποιητικό σεξ στη διατήρηση της ερωτικής σχέσης; Το καλό σεξ είναι σημαντικό χωρίς να είναι υψίστης σημασίας για μια ευτυχισμένη σχέση».
«Γιατί το σεξ γίνεται τόσο μεγάλο θέμα για τους ανικανοποίητους συντρόφους; Διότι είναι το πρώτο πράγμα που επηρεάζεται όταν η σχέση παραπαίει. Δεν είναι όμως και το πραγματικό πρόβλημα» (σελ. 207).


«Το σφραγισμένο σεξ: έχει σκοπό να μειώσει τη σεξουαλική ένταση, να έρθει κανείς σε οργασμό και να νιώσουμε καλά με τη σεξουαλική μας δύναμη. Συμβαίνει σε αυτούς που δεν έχουν μάθει να εμπιστεύονται και δεν θέλουν να ανοιχτούν ή που νιώθουν ανασφαλείς με τους συντρόφους μας. Το επίκεντρο είναι η αίσθηση και η επίδοση. Ο δεσμός με τον άλλο είναι κάτι δευτερεύον» (σελ. 208).

«Το παρηγορητικό σεξ: γίνεται όταν ζητάμε επιβεβαίωση ότι μας εκτιμούν και είμαστε επιθυμητοί, η σεξουαλική πράξη είναι απλά μια ανίχνευση. Ο στόχος είναι να ελαφρύνουμε τους φόβους μας αναφορικά με τον συναισθηματικό δεσμό. Υπάρχει περισσότερη συναισθηματική συμμετοχή από το σφραγισμένο σεξ» (σελ. 210-211).


«Το συγχρονισμένο σεξ: συμβαίνει όταν συνυπάρχουν συναισθηματική έκφραση και ανταπόκριση, τρυφερό άγγιγμα και ερωτική διερεύνηση. Αυτός είναι ο τρόπος που θα έπρεπε να λειτουργεί το σεξ. Αυτό το σεξ φέρνει πληρότητα, ικανοποιεί και συνδέει» (σελ. 214).

«Οι σύντροφοι που νιώθουν ασφάλεια μεταξύ τους, μπορούν να παρηγορήσουν και να ανακουφίσουν ο ένας τον άλλο, να ενώσουν τις δυνάμεις τους ώστε να ξεπεράσουν αναπόφευκτα προβλήματα που ποτέ δεν τα δείχνουν τα κινηματογραφικά έργα και όμως είναι μέρος της καθημερινότητας του σεξ για όλους» (σελ. 216).

Johnson, Sue. (2014). Κράτα με σφιχτά. Εκδόσεις Gutenberg.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου