Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Μονογαμικοί, πολυγαμικοί και παράλληλες σχέσεις




«Στις μέρες μας ο άνθρωπος έχει να αντιμετωπίσει δύο παράλληλα ζητήματα: τη δυνατότητα να κάνει σχέση και τη δυνατότητα να κάνει σεξ» (σελ. 67).

«Γιατί οι άνθρωποι στις μέρες μας δυσκολεύονται να κάνουν μια σχέση, μέσα από την οποία θα έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν και σεξουαλική ικανοποίηση;» (σελ. 68).

«Όταν δημιουργείται μια σχέση, η σχέση αυτή κινδυνεύει από τη ρουτίνα, τον ανταγωνισμό, τις συγκρούσεις και τις παράλληλες σχέσεις».

«Τι κάνει όμως τους ανθρώπους να αναζητούν παράλληλες σχέσεις;» (σελ. 69).

«Οι εξωσυζυγικές σχέσεις είναι επικίνδυνο παιχνίδι. Μερικές φορές ανανεώνουν τις προϋπάρχουσες, αλλά αυτό είναι προσωρινό. Συνήθως τραυματίζουν ανεπανόρθωτα τη σχέση, παρά το γεγονός ότι πολλοί υποστηρίζουν το αντίθετο. Το ίδιο επικίνδυνες είναι και οι χωριστές διακοπές των συζύγων, όταν δεν επιβάλλονται από επαγγελματικές υποχρεώσεις και επιλέγονται με την ελπίδα ανανέωσης.

Ο καθένας μας οφείλει τελικά να ανακαλύψει τη δική του συνταγή για να περνάει καλά μέσα στη σχέση. Μια συνταγή που θα περιέχει πολλή αγάπη και πολλή επικοινωνία. Η αγάπη χτίζεται σιγά- σιγά στη σχέση και δεν είναι καθόλου αυτονόητη. Την επικοινωνία την έχει υποκαταστήσει στις μέρες μας η σιωπή, η ατελείωτη κριτική και η καχυποψία» (σελ. 72).

Παπαθανασίου, Ζήσης. (1997). Ο εύθραυστος άντρας. Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου