Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Επικίνδυνες βουτιές στο παρελθόν…



Όσα χρόνια κι αν περάσουν… τα συναισθήματα είναι εδώ…

Κάποια συναισθήματα όσα χρόνια κι αν περάσουν μένουν πάντα ίδια και όσο και αν προσπαθείς να τα θάψεις, να τα διαγράψεις ή να ξεχάσεις την ύπαρξή τους κάνουν την εμφάνισή τους σε ανύποπτο χρόνο, αναπάντεχα και απροσδόκητα και σου θυμίζουν ότι ποτέ δεν έφυγαν και ο χρόνος δεν τα έκανε να σβήσουν, ούτε καν να ξεθωριάσουν. Όμως, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για την πραγματική τους υπόσταση, γιατί οι αναμνήσεις μπορούν να υποστούν επεξεργασία και τα πρόσωπα να εξιδανικευτούν και να λάβουν μια νέα υπόσταση. Τι νιώθεις λοιπόν σήμερα και πώς γίνεται να νιώθεις σήμερα για κάτι που ανήκει στο παρελθόν; Και πώς μπορείς να είσαι σίγουρος ότι νιώθεις ακόμα; Έχεις αλλάξει και έχει αλλάξει και ο άλλος… και τα συναισθήματά σου αφορούν το παρελθόν και είναι απλά ένα απωθημένο που το ωραιοποίησες ή μια επιπολαιότητα που την έκανες «πραγματικότητα», η οποία όμως μέχρι και σήμερα παραμένει μόνο σε επίπεδο φαντασίας. 


Όσα χρόνια κι αν περάσουν μπορεί να νιώθεις έντονα συναισθήματα για αυτό το άτομο, όμως, ποτέ δεν θα μάθεις πώς πραγματικά θα ήταν αν προχωρούσε αυτός ο έρωτας και γινόταν σχέση. 

Και όσα χρόνια κι αν περάσουν μπορεί να πιστεύεις ότι είσαι ακόμη ερωτευμένος, όμως, μέσα στο πέρασμα των χρόνων έχουν αλλάξει πολλά, που πάντα θα σε κρατούν μακριά από τα πραγματικά συναισθήματα για αυτό το άτομο. Έτσι, απλά θα πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι πρόκειται για μια όμορφη ανάμνηση, που ποτέ δεν ολοκληρώθηκε και έμεινε ημιτελής, όμως τώρα πλέον είναι αργά για να προχωρήσει, για να συνεχιστεί από εκεί που έμεινε, ή για να ξεκινήσει από την αρχή. Κι εσύ απλά έχεις επενδύσει σε κάτι ανύπαρκτο, για το οποίο ακόμη και τα συναισθήματα που νιώθεις αφορούν περισσότερο το πώς το έχεις φτιάξει μέσα στο μυαλό σου παρά στο πώς πραγματικά ήταν αυτό το πρόσωπο. 

Όσα χρόνια κι αν περάσουν μπορεί να συνεχίσεις να είσαι ερωτευμένος με αυτό το άτομο, όμως δεν είσαι με αυτό το άτομο όπως πραγματικά είναι σήμερα, γιατί δεν ξέρεις πώς πραγματικά είναι σήμερα, είσαι με την εικόνα που είχες από αυτό το άτομο τότε και επιμελώς έχεις φροντίσει να κρατήσεις και να διατηρήσεις σε όσο το δυνατόν πιο «τέλεια» κατάσταση, έτσι όπως αρμόζει σε μια όμορφη ανάμνηση που αφορά το παρελθόν και μόνο... 


Και όσο κι αν βυθίζεσαι στο παρελθόν και όσο όμορφο και αν σου φαίνεται δεν θα πρέπει να ξεχνάς πως είναι παρελθόν και θα πρέπει να επιστρέψεις σύντομα στην επιφάνεια και να ασχοληθείς και πάλι με το παρόν, γιατί είναι το μόνο υπαρκτό και εφικτό…  
  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου